Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2008


Pushing Daisies: Ameli σε Αμερικάνικη έκδοση;
Αυτή την φορά γράφω σε Verdana , για να δω αν αισθητικά μου πάει καλύτερα. Το θέμα μου είναι άλλο . Το Pushing Daisies . Μια καινούργια σειρά που προβάλλεται από τον Οκτώβριο και βρίσκεται τώρα στο 9 επεισόδιο Εδώ όμως κάνω κάτι που δεν περίμενα να κάνω. Να γράψω για μια σειρά που δεν με ξετρελαίνει. Αλλά από την μία ας όψεται η απεργία των Αμερικανών Σεναριογράφων , και η επερχόμενη τηλεοπτική "πείνα", και από την άλλη η σειρά είναι λίγο ιδιαίτερη. Πρώτα από όλα έχει να κάνει με την αισθητική της , που με ξετρελαίνει. Πολλά και ωραία χρώματα , όμορφες χαρούμενες εικόνες , και με πολλά ταιριαστά SGI. Βέβαια έρχεται λίγο σε αντιδιαστολή με το μακάβριο θέμα που έχει: Ένας νεαρός ανακαλύπτει ότι έχει την ικανότητα να επαναφέρει στην ζωή τους πεθαμένους με ένα άγγιγμα του , και επιπλέον μπορεί να τους την πάρει πάλι πίσω με ένα ακόμα άγγιγμα Αλλά υπάρχει και ο αντίποδας, ον δεν τους ακουμπήσει σε ένα λεπτό , παραμένουν στην ζωή αλλά κάποιος άλλος στην θέση τους θα πεθάνει!!! Για να μη μακρηγορώ , ο μικρός μεγάλωσε και άρχισε να κάνει πίτες , και μην κάνετε πονηρούς συνειρμούς!!! Αλλά οι δυσκολίες της ζωής τον έκαναν να συνεργαστεί με έναν ντετέκτιβ και να χρησιμοποιεί την ικανότητα του για να λύνει υποθέσεις . Ώσπου μια μέρα .....

Βασικά η σειρά προσπαθεί να έχει ένα χαρακτήρα παραμυθιού, έχει και αφηγητή γαρ, και έτσι μια χαρούμενη (έως χαζοχαρούμενη θα έλεγα)
ατμόσφαιρα. Το concept της σειράς είναι όντως πρωτότυπο, και έχει κάλους χαρακτήρες γενικά. Το αρνητικό είναι αυτό το υπερβολικά γλυκερό σιροπιαστο που βγάζει , ο Χαρακτήρας της γκόμενας που είναι πολύ κουραστικός και σπαστικός, και αυτή η χρήση του Αφηγητή που καταντά ώρες ώρες ανυπόφορη. Γενικά η σειρά βλέπετε και μπορεί να σου δώσει μερικές στιγμές χαλάρωσης , χωρίς να είναι και κάτι που θα σου μείνει.
Υ.Γ. Πρέπει μάλλον να έχω ψυχολογικά προβλήματα για δύο λόγους.

Α.)Γράφω ότι :"
Εδώ όμως κάνω κάτι που δεν περίμενα να κάνω. Να γράψω για μια σειρά που δεν με ξετρελαίνει" και όμως το έχω ξανακάνει αυτό , αφού έγραψα για την "Κατσαρίδα" και για την "Ψυχραιμία"

Β)Γιατί με ξεμπροστιάζω έτσι;

4 σχόλια:

Underneath Stardoll είπε...

Την ξέρω την σειρά..είχα δει κάποτε κάποιο promo..φαινόταν ενδιαφέρουσα για κάποιες χαλαρές στιγμές όπως λες , γιατί φαίνεται οτι είναι λίγο γλυκανάλατη...ακόμα δεν την έχω δει..άλλα φαντάζομαι κάπου στον Μάρτη-Απρίλη θα ξεμείνουμε απο σειρές πάλι οπότε ίσως της δώσω μια ευκαιρία.

Underneath Stardoll είπε...

nice review btw :)

Aelaos είπε...

Σε λίγο όπως πάνε τα πράγματα θα πίασουμε τα Βραζιλιάνικα Σήριαλ :)

Underneath Stardoll είπε...

Ευτυχώς εκεί και απεργία να κάνουν οι σεναριογράφοι...το γυρίζουν και χωρις σενάριο...δεν τίθεται προβλημα :)