Δευτέρα, Νοεμβρίου 09, 2009

Μήπως Τελικά Η Google είναι το Πραγματικό Skynet ?

GOOGLE = SKYNET ?


Αφορμή για αυτήν την σκέψη μου ήταν τα τελευταία άρθρα που διάβασα σχετικά με την διαμάχη της Google με την Apple σχετικά με μια εφαρμογή του Google Talk στο Iphone .Πραγματικά η εταιρεία αυτή έχει μεταμορφωθεί σε ένα τερατώδη γίγαντα που έχει σκοπό να ελέγχει κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα . Ας αναλογιστούμε με πόσα πράγματα ασχολείται το Google . Σε κάποια από αυτά έχει τα πρωτεία , αλλά και σε αυτά που δε έχει θα τα αποκτήσει . Και μάλιστα δεν πιστεύω να σταματήσει μέχρι να γίνει μονοκρατορία , καταστρέφοντας πολλές άλλες εταιρίες στην διάβα της .

Google Search- Το απόλυτο ψαχτίρι. Αν δεν υπάρχεις στα Κιτάπια της Google , απλά δεν υπάρχεις!!!

Google Maps - Earth- Drive. Ο οδηγός σου πάνω στον πλανήτη. Με την καινούργια δυνατότητα που θα έχει σε λίγο να δίνει turn by turn οδηγίες , θα εξαφανίσει σιγά σιγά τις υπόλοιπες εταιρίες με τις ανάλογες εφαρμογές

Google Picasa - Οι φωτογραφίες σου στο δίκτυο (και στην διάθεση της εταιρίας Βεβαίως , Βεβαίως)

Google Office- Η εφαρμογή που θέλει να γίνει MS Office όταν μεγαλώσει

Google Chrome - Πρώτα ήταν ένας ταπεινός Browser , τώρα έγινε και λειτουργικό

Google Books - Η διακίνηση και της γραπτής πληροφορίας από το Google ;

Blogger - Ακόμα και αυτό είναι δικό της

Youtube, Android , Checkout,Gmail και πολλά άλλα .

Τρομακτική είναι η διείσδυση της σε τόσα πεδία. Το πλεονέκτημα που έχουν οι εφαρμογές της Google ,είναι ότι είναι συνήθως αρκετά καλές και προπάντων δωρεάν για τον τελικό καταναλωτή. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσουν εύκολα οι υπόλοιπες εταιρίες που έχουν παλαιότερες μορφές διοίκησης και ανάπτυξης , με αποτέλεσμα με μαθηματική βεβαιότητα να γίνουν Σνακ για την Google . Και τι αντιμονοπωλιακούς νόμους να επιβάλεις από την στιγμή που δίνουν ένα προϊόν τζάμπα , χωρίς κάποια απαιτήσει ή υποχρέωση από τον καταναλωτή. Λίγο αν το σκεφτείτε η Google όχι μόνο γνωρίζει τα πάντα για εσάς , όχι μόνο γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεστε , αλλά γνωρίζει και τι πιθανώς σκέφτεστε να κάνετε στο Μέλλον , αφού γνωρίζει τόσα πράγματα για την συμπεριφορά σας . Με μερικούς έξυπνους αλγόριθμους , υπολογίζοντας τις αναζητήσεις σας , τα Blog σας, τις εικόνες σας , τους φίλους σας και τις συνομιλίες σας , μπορούν να βρουν το δικό σας "πρόγραμμα" !!! Και αυτό δεν αναφέρεται σε κάποιο πιθανό μέλλον , αλλά είναι δυνατό ακόμα και τώρα με τις υπάρχουσες δυνατότητες και τεχνολογίες. Φανταστείτε το μέγεθος της χειραγώγησης που θα έχουμε ή πιθανώς και είδη να έχουμε από την Google , και δεν πρόκειται ποτέ να το πάρουμε χαμπάρι . Φυσικά όταν λέω για την Google δεν αναφέρομε αποκλειστικά για την συμπαθή κατά τα άλλα εταιρεία , αυτήν και καθ' αυτήν , αλλά για τα υπόλοιπα συμφέροντα που βρίσκονται από πίσω της , που ένας Θεός ξέρει ποια μπορεί να είναι. Μου αρέσει που πάντα Βρίζανε την Microsoft , για την μονοκρατορία της και τώρα έχουμε μπροστά μας έναν παντοκράτορα και κανείς δεν λέει κουβέντα!!! Sorry Guys But The Matrix is Already Here ! Περαστικά μας !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: