Τρίτη, Δεκεμβρίου 25, 2007


Αναψολάμπιο Νο 2 : " Ψυχραιμία"

" Ένα 24άωρο από τη ζωή μερικών νέων ανθρώπων που προσπαθούν να να ξεφύγουν από τα προβλήματά τους. Οι ιστορίες τους συχνά διασταυρώνονται ενώ μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις προσπαθούν να βρουν μια ισορροπία. Όταν ξημερώσει τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο."


Έτσι περιγράφει την υπόθεση της νέας ταινίας του Νίκου Περάκη το σαιτ http://www.cine.gr/ . Και δείτε και το επόμενο :


" Μελαγχολική στην καρδιά αλλά με έναν κρυμμένο άσσο αισιοδοξίας στο μανίκι της, η «Ψυχραιμία» δεν είναι μόνο μια έκφραση απαξίωσης του Περάκη απέναντι στις ασυδοσίες της γενιάς του αλλά και μια δήλωση εμπιστοσύνης στους νεαρούς απογόνους της. Εκείνους που παρά τις προδιαγραφές ζωής που τους έχουν επιβληθεί από πριν, θα βρουν τελικά τον δρόμο τους. Ο σκηνοθέτης πιστεύει στις ίδιες αξίες που ενστερνίζονται κι εκείνοι. Στη σημασία της παρέας, της ομάδας, της αλληλοκατανόησης που μπορεί να συνδέει τους πιο διαφορετικούς ανθρώπους. Σε αυτές τις αξίες αφιερώνει, εν τέλει, την ταινία του. Προικίζοντας τις στην πορεία με αυτό που ανέκαθεν θεωρούσα ότι αποτελεί την πεμπτουσία του κινηματογράφου που υπηρετεί: μερικούς από τους πιο ζωντανούς διάλογους του εγχώριου σινεμά." - http://www.cinemag.gr/movies.asp?catid=10177&subid=2&pubid=623197


Ρε παιδιά την ταινία την είδα. Αλλά αυτά που περιγράφουν οι κριτικές , δεν τα είδα πουθενά . Αντίθετα είδα μια πολύ βαρετή ταινία , με πολύ χαλαρούς ρυθμούς και μέτριες ερμηνείες Η ιστορία ήταν πολύ απλοϊκή , τίποτα το ιδιαίτερο και τελείως ανάξιο λόγου. Οι χαρακτήρες αρκετά επίπεδη , με αποκορύφωμα τον χαρακτήρα της Λούλας (της Hard rock Divas όπως την περιγράφει το επίσημο σαιτ ) που είναι μια καρικατούρα , του όπως φαντασιώνονται τις άγριες και ατίθασες εικοσάρες , οι πενηντάρηδες. Και σε αυτό δεν φταίει η ηθοποιός(Βάσω Καβαλιεράτου) , η οποία το πάλεψε αξιοπρεπώς, αλλά το υλικό που της δώσανε δεν ήταν δυνατό. Ακόμα και ο Κιμούλης μου φάνηκε πολύ χάλια , και γενικά ο ρόλος δεν του ταίριαζε. Όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί ,εκτός κάποιων εξαιρέσεων στις οποίες θα αναφερθώ αργότερα, πλέανε στην θάλασσα της αδιαφορίας. Έχω την εντύπωση ότι είπανε ας βάλουμε μέσα να περιφέρονται μερικοί ωραίοι και μερικές ωραίες (άσχημοι και μη κουλ δεν υπάρχουν γενικώς στην ταινία) , άντε να δείξουμε κανένα κώλο , άντε λίγο κανένα κούνημα ,άντε τα βυζάκια της μίας , να βγάλουμε και κανένα πουκάμισο από κανένα παλικάρι , να περάσει και κανένα Celebrity και έτοιμη. Κατά την γνώμη μου υπήρχαν δύο πολύ μεγάλες εξαιρέσεις , μέσα σε αυτήν την τελείως ανούσια ταινία. Πρώτη εξαίρεση ήταν ο Χρανιώτης Γιώργος στον ρόλο του Μπίλλυ Ανδρουλάκο , ο οποίος απέδωσε τον ρόλο με φοβερή φυσικότητα , και πραγματικά έβγαλε έναν χαρακτήρα μέσα από αυτόν. Και Δεύτερή εξαίρεση - αποκάλυψη ήταν η Ευγενία Θεωνά. Απέδωσε τέλεια τον ρόλο της χαζούλας πλην σέξυ βοηθού, και επιπλέον κατάφερε να είναι τόσο καυτή πάνω στην οθόνη , ώστε όλες οι άλλες οι κοπέλες που παίξανε στην ταινία , να μοιάζουν δίπλα της σαν καταψυγμένες αγκινάρες Ίσως και ο μόνος λόγος που δεν τσατίστικα και τόσο πολύ για τα 100 λεπτά που έχασα απο την ζωή μου.


Συμπέρασμα: Ακόμα μια αδιάφορη Ελληνική Ταινία, που δεν θα την πρότεινα για να την δείτε στο Κινηματογράφο!!! ( Εκτός αν θέλετε να δείτε σε μεγάλη οθόνη τα απίστευτα λικνίσματα της Ευγενίας Θεωνά)





Δεν υπάρχουν σχόλια: